Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Nespresso – ympäristö edellä

Meillä Nespressolla ympäristöystävällisyys, kestävä kehitys ja laatu kulkevat käsi kädessä. Me uskomme, että paras kahvi syntyy silloin, kun se on tuotettu intohimolla, tietotaidolla ja kunnioituksella luontoa ja ihmisiä kohtaan. Jokaisella kahvillamme on ainutlaatuinen maku, alkuperä ja tarina.

Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä kahvinviljelijöiden kanssa maailman parhaimmissa kahvimaissa AAA Sustainable Quality™ -vastuullisuusohjelman parissa.

Mitä sinulla on kahvikupissasi?

“Hankimme 94% kahvistamme Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelmaan kuuluvilta tiloilta ja yli 50% kaikesta kahvistamme tulee tiloilta, jotka ovat saaneet Rainforest Alliance sertifikaatin."

Kehitimme yhdessä Rainforest Alliancen kanssa AAA Sustainable Quality™ -vastuullisuusohjelman, joka yhdistää kahviasiantuntijoidemme asiantuntijuuden ja Rainforest Alliancen tietämyksen sosiaalisesta ja ympäristöön liittyvästä kestävyydestä sekä viljelemismenetelmistä, jotka ovat hyväksi ihmisille ja koko planeetalle.

Miten se toimii? Yli 350 agronomin avulla, jotka ottavat käytäntöön AAA-standardit viljelijöiden käyttämissä viljelymenetelmissä ja tavoissa työskennellä. Tulevaisuutemme on sidoksissa viljelijöiden tulevaisuuteen, joten siksi me teemme yhteistyötä heidän kanssaan jatkuvan parantamisen ja kehittämisen puolesta.

Tukea niille alueille, joissa sitä eniten kaivataan

Nespresso AAA Sustainable Quality™ -vastuullisuusohjelmassa toimimme tiiviissä yhteistyössä kahviviljelijöiden kanssa löytääksemme mahdollisimman tehokkaat ja kestävät viljelymenetelmät sekä luonnon että ihmisten kannalta. Olosuhteet vaihtelevat alueittain, joten ohjelmaa mukautetaan aina kullekin alueelle sopivaksi.

“Olemme investoineet Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelman kautta saamamme lisätulot lapsiemme koulutukseen ja perheidemme ja työntekijöidemme hyvinvointiin."

Olga Lucía Otero, kolumbialainen AAA-viljelijä vuodesta 2006 lähtien.

Haluamme olla mukana edistämässä luonnon monimuotoisuutta ja pitämässä huolta viljelysmaiden kunnosta. Tämän vuoksi olemme istuttaneet vuodesta 2014 lähtien yli 3,5 miljoonaa puuta muun muassa Guatemalaan, Brasiliaan, Kolumbiaan, Etiopiaan, Keniaan ja Indonesiaan.

Mitä mieltä kahvinviljelijämme ovat ohjelmasta?

Viljelijät näkevät, että heillä on mahdollisuus saavuttaa Rainforest Alliance -sertifikaatti osallistuessaan Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelmaan.

Tällä yhdistelmällä investoidaan kahviyhteisön infrastruktuureihin, maksetaan viljelijöille palkkioita korkealaatuisesta kahvista ja kannustetaan kestäviin maatalouskäytäntöihin. Lisäksi viljelijät saavat koulutusta ja teknistä tukea, jotta he voivat entisestään parantaa laatua, kestävyyttä ja tuottavuutta.

Pure Origin – ainutlaatuiset alkuperämaakahvit

Oletko vielä kokeillut Pure Origin -kahvejamme? Pure Origin on valikoima alkuperämaakahveja kahvintuottajiltamme ympäri maailmaa; Intiasta, Guatemalasta ja Brasiliasta.

Eri maiden erilainen ilmasto ja maaperä sekä viljely – ja sadonkorjuumenetelmät antavat kullekin alkuperämaakahville yksilöllisen ja omaleimaisen maun.

Alkuperämaakahvimme vangitsevat hienosti jokaiselle alkuperämaalle tyypilliset maut ja aromit, kahvinviljelijöiden yksilöllisen kädenjäljen sekä kestävän kehityksen mukaisen filosofiamme.

Single Origin Peru – Nespresson ensimmäinen luomukahvi

Kolme neljästä Pure Origin -kahvistamme (Guatemala, Brazil ja India) on viljelty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti AAA-vastuullisuusohjelmamme kautta. Neljäs Pure Origin -kahvi, Peru, on Nespresson ensimmäinen luomukahvi.

Peru on hienostunut, kukkaisen hedelmäinen kahvi, joka kasvaa Andien ylänköalueella, Huabalin alueella Koillis-Perussa. Tämä kahvi sopii nautittavaksi niin espressona kuin lungonakin.

Peru-luomukahvi on sertifioitu luomukahvi, mikä tarkoittaa, että se on tuotettu luomuviljelyn standardien mukaisesti. Vaikka standardit vaihtelevat maailmanlaajuisesti, luomuviljelyssä käytetään yleisesti käytäntöjä, jotka edistävät ekologista tasapainoa ja suojelevat luonnon monimuotoisuutta.

Uusi kahvimme täyttää vaatimukset, jotka Bio-Inspecta (sveitsiläinen sertifiointielin CH - BIO-006) on asettanut. Se on EU-sertifikaatti, jonka myös USA: n viranomaiset tunnustavat.

Milloin Peru-luomukahvi täyttää AAA-ohjelman vaatimukset?

AAA-vastuullisuusohjelman toteuttaminen vie aikaa korkeiden laatu- ja kestävyysstandardiemme takia. Tänä vuonna emme pystyneet hankkimaan kaikkea tarvittavaa luomukahvia AAA-ohjelman kautta. Joten kun jatkamme pitkän aikavälin ohjelman rakentamista, hankimme vuoden 2020 satoa varten myös luomusertifioitua kahvia muilta Perun alueilta. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2021 mennessä kaikki Peru-luomukahvit hankitaan AAA Sustainable Quality™ -ohjelman kautta.

Aikooko Nespresso lanseerata lisää luomukahveja tulevaisuudessa?

Luomukahvien tuottaminen ei ole helppo prosessi kahvinviljelijöille kahvitiloille vaadittavien investointien ja sertifiointikäytännön vuoksi. Luomuviljelyyn siirtyminen vie yleensä noin 3 vuotta. Tämä tarkoittaa usein sitä, että viljelijöiden tulot pienenevät merkittävästi silloin, kun heidän kahvitilat käyvät läpi luomuviljelyyn siirtymiseen vaaditut jaksot. Tämän vuoksi luomuviljelyyn siirtyminen on monille viljelijöille taloudellisesti mahdotonta.

AAA-vastuullisuusohjelman ansiosta Nespresso työskentelee suoraan 100 000 kahvinviljelijän kanssa sen sijaan, että kahvia hankittaisiin avoimilta markkinoilta. AAA-ohjelma ja en mahdollistama tiivis yhteistyö viljelijöiden kanssa onkin luonut vankan pohjan sille, että pystymme tuottamaan vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaista, korkealaatuisia kahvia.

Kun tutkimme luomukahvin uusia mahdollisuuksia, haluamme kehittää niitä yhdessä viljelijöidemme kanssa huomioiden, että se on myös taloudellisesti järkevää heille. Haluamme siis varmistaa, että kahvin lisäksi myös yhteistyömme viljelijöiden ja ympäristön parhaaksi etenee parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten säilyttää kahvin herkät aromit aina viljelmiltä kuppiin saakka?

Paahdetun ja jauhetun kahvin laatu heikkenee erittäin nopeasti heti, kun kahvi on tekemisissä hapen kanssa. Nespresson alumiinikapseli on kehitetty juuri tästä syystä - kahvin aromit säilyvät koskemattomina siihen saakka, kunnes kapseli käytetään kahvikoneessa.

Kapselissa on myös juuri oikea määrä kahvia täydellistä kahvikupillista varten, minkä ansiosta ei synny kahvihävikkiä. Mutta mitä muita salaisuuksia kahvikapseli kätkee sisäänsä - siitä lisää täällä.

Nautiskellessasi kahvikupillistasi, voit olla huoleti. Kahvisi on tuotettu kestävän kehityksen arvojen mukaisesti - ympäristöstä, kahvinviljelijöistä, heidän perheistään ja koko yhteisöstä huolehtien.

Lue lisää millaisia kahviratkaisuja voimme tarjota yrityksellesi ja miten kahvikapselin kierrätys tapahtuu!