Maistele kahveja laajasta valikoimastamme!

Nespresso Professionalin valikoimissa on 16 ainutlaatuista kahvia, joista löydät sopivan päivän jokaiseen hetkeen. Päivän kahvihetket ovat usein erilaisia: saatat nauttia Espresson aamupalalla, virkistävän Ristretton lounaan päätteeksi ja pitkän Lungon iltapäiväkahvina. Löydä oma suosikkisi ja perehdy samalla kahvimaistelun saloihin.

Nespresso-kahvi jokaiseen makuun

Me kaikki olemme erilaisia ja nautimme kahvimme myös monin eri tavoin. Nespressolla on valtava valikoima kahveja, joista jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Kokeile rohkeasti erilaisia sekoituksia, ja opi samalla maistelemaan kahveja ammattilaisten tapaan!

Oma suosikki päivän eri hetkiin

Tutustu Nespresso Professional -kahvilajeihin alkaen voimakkaista kahveistamme, edeten sitten keskivahvoihin ja lopulta kevyisiin kahveihimme vahvuuskuvausten avustuksella. Näiden ohjeiden avulla pystyt helposti valitsemaan kuhunkin tilanteeseen parhaiten soveltuvan kahvin.

Vahvuus määrittyy paahdon voimakkuudesta, kahvin rakenteesta ja sen hapokkuudesta.


Voimakkaat ja intensiiviset (Vahvuusaste)

Jos pidät voimakkaista ja erityisen tummapaahteisista kahveista, niin nämä kahvit ovat sinun juttusi! Herää näillä virkeänä päivään tai kruunaa lounaasi intensiivisesti!

Ristretto Intenso (12) Eteläamerikkalainen Intenso on Nespresson voimakkain kahvi, ja se on sekoitus hienoa Arabicaa ja vahvaa Robustaa. Robustaa on paahdettu voimakkaasti ja Arabicaa kevyesti sekä lyhyesti. Sekoituksessa on mausteisen pippurisia sävyjä sekä puisia vivahteita.

Origin India (10) – Miltä kuulostaisi mausteinen kahvi, jossa on puisia, neilikkaisia, pippurisia sekä muskottipähkinäisiä sävyjä? Tässä alkuperämaakahvissa on intialaista Robustaa ja Arabicaa. Arabica on paahdettu kevyesti, jotta sen herkät aromit säilyvät ja Robusta lyhyesti tummaksi, jolloin sen kaakaoiset ja mausteiset sävyt pääsevät hienosti esille.

Ristretto (9) – Ristretto on paahdettu intensiivisen tummaksi, jotta kahvin kaakaoiset sekä puiset sävyt pääsevät esille. Kahvi on sekoitus hienoa keski- ja eteläamerikkalaista Arabicaa. Ristretto sopii täydellisesti Cappuccinon pohjaksi!

Keskivoimakkaat ja monipuoliset

Keskivoimakkaissa kahveissamme on sopivasti potkua, mutta samalla myös miellyttävää lempeyttä esimerkiksi iltapäiväkahvitteluun.

Origin Guatemala (6) – Guatemalalainen alkuperämaakahvi Arabica- ja Robusta-pavuista. Maltaisessa ja herkässä kahvissa on sopivasti karvautta. Sekoituksen paahto on lyhyt sekä kevyt ja maku uskaliaan rohkea.

Espresso Decaffeinato (7) – Täyteläinen kahvi ilman kofeiinia. Eteläamerikkalainen kahvisekoitus Arabicaa ja Robustaa. Kahvissa on kaakaon sävyjä ja paahteisen viljaisia aromeja sekä intensiivinen ja lyhyt paahto.

Espresso Forte (7) Täydellinen yhdistelmä paahteisuutta ja punaisten marjojen sävyjä. Sekoitus etelä- ja keskiamerikkalaisia arabicoja. Kahvi on paahdettu lyhyesti keskipaahteiseksi.

Espresso Leggero (6) – Herkkä kahvi, jossa on paljon makua. Soveltuu päivän jokaiseen hetkeen! Kevyesti paahdettu sekoitus Arabicaa ja Robustaa Brasiliasta ja Kolumbiasta. Espresso Leggerossa on paahdettuja viljan ja kaakaon sävyjä.

Espresso Caramel (7) – Herkullista karamellin makua, nam! Sekoituksen pohjana on lyhesti keskipaahdettu Espresso Forte, jossa on viljaisia aromeja sekä punaisten marjojen sävyä. Karamellin maku tulee luontaisista aromeista ja sopii hienosti tähän Arabica-sekoitukseen Keski- ja Etelä-Amerikasta.

Espresso Vanilla (7) – Lyhyesti keskipaahdettu sekoitus on myöskin yhdistelmä Espresso Fortea ja luontaisista ainesosista saatuja vaniljan aromeja. Herkullinen kahvi erityisesti iltapäiväkahviksi.

Origin Peru Organic (6) – Nespresson enimmäinen luomukahvi! Peru Organic on perulainen alkuperämaakahvi, joka on sekoitus Arabica-papuja. Selkeästi erottuvat hedelmäiset ja paahteisen makeat viljaiset sävyt kuvaavat tätä sekoitusta. Kevyt paahto on tehty kahdessa osassa, jotta kahvin pehmeys ja eksoottiset hedelmäiset sävyt pääsevät esille.

Kevyet ja pehmeän lempeät

Nämä kahvit soveltuvat nautittavaksi ympäri vuorokauden. Mikäli rakastat silkkisen pehmeitä kahveja, niin kokeile näitä. Täydellisiä nautittavaksi mustana tai maidon kanssa.

Lungo Forte (4) – Sekoitus Arabica-papuja Kolumbiasta, Guatemalasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Ihastut lyhyeen ja intensiiviseen paahtoon, joka korostaa kahvin aromeja ja punaisten marjojen sävyjä.

Origin Brazil (4) – Suuri suosikki! Poikkeuksellisen pehmeä ja kevyt kahvi, jossa on viljaisia ja paahteisia sävyjä. Alkuperämaakahvi on sekoitus brasilialaisia Arabica-papuja. Osa pavuista on paahdettu kevyesti ja osa pidemmän aikaa, mutta lempeästi.

Lungo Decaffeinato (4) – Kofeiiniton sekoitus, jossa on silkinpehmeitä viljaisia ja kukkaisia sävyjä. Kahvi on sekoitus Arabica-papuja Itä-Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Pavut on paahdettu osissa hillityissä lämpötiloissa, jotta Arabicojen ominaisuudet on saatu tasapainoisesti esille.

Lungo Leggero (2) – Valloittavan kukkainen kahvi! Kevyesti paahdettu kahvi, jossa on etiopialaisia, kolumbialaisia ja latinalaisamerikkalaisia Arabica-papuja. Sekoituksessa on herkkiä jasmiinin, appelsiininkukan ja bergamottin sävyjä. Täydellinen herkän kukkaisten kahvien ystäville.

EXCLUSIVE OFFER - AGUILA 220

3 askelta ammattimaiseen kahvinmaisteluun

Nyt kun olet oppinut tuntemaan kahvilajikkeet, on aika maistella erilaisia kahveja ja löytää niistä suosikkisi päivän eri hetkiin. Kuinka maistelet kahveja? Hyödynnä Nespresson kolmivaiheista maisteluohjetta.

Aloita tarkastelemalla kahvin päällä olevaa vaahtoa eli cremaa

Crema muodostuu luonnollisesti kahvin uuttoprosessin aikana. Se on lopputulos täydellisestä veden paineen, lämpötilan, kahvilaadun, tuoreuden, jauhatuksen ja kahvikapselin tasapainosta. Creman tulee olla tasaista, sileää ja pienikuplaista.


Sitten siirrytään haistelemaan kahvia ja cremaa.

Huomio hämmästyttävät tuoksut, lusikoi cremaa ja haistele uudelleen. Sekoita kahvia ja hengitä sisään, jotta voit tavoittaa mahdollisimman monta kahvikupillisesi 900 aromista.

Ota lopuksi iso lusikallinen kahvia ja cremaa.

Ryystä kahvia eli hörpi ilmaa mukaan. Kun ryystät kunnolla, kahvi jakaantuu koko paletille. Pikkuiset kahvimolekyylit leviävät nenääsi ja pystyt erottamaan aromiprofiilin ja kahvin makuvivahteet paremmin. Pystymme erottamaan perusmakuja, happamuutta, makeutta ja karvautta. Mieti myös miltä kahvi tuntuu: onko se paksua ja siirappista vai kevyttä ja silkkistä.

Nauti maistelusta ja löydä omat suosikkisi päivän eri hetkiin. Saat lisätietoa kahvikupillisestasi täältä.