Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

The Heart ❤️ of Home - projekti muuttaa elämiä

Vuonna 2019 käynnistimme kunnianhimoisen projektin, jonka tavoitteena oli muuttaa merkittävästi kolumbialaisten naisten ja heidän perheidensä elämää. Kolumbiassa ruoka valmistetaan kodeissa perinteisesti avotulella ja sisätilojen yksi yleisimmistä terveysongelmista onkin huono ilmanlaatu. Siksipä päätimme auttaa paikallisia konkreettisesti korvaamalla avotulen nykyaikaisilla ekohelloilla. Ekohellat poistavat ilmansaasteita, pienentävät käytettyjen polttopuiden määrää ja parantavat ennen kaikkea viljelijöiden elinolosuhteita

Täydellinen kupillinen kahvia

Täydellisen kahvikupillisen salaisuus on Nespresso Professional -keittimen lisäksi juuri oikeat makuyhdistelmät, tarkat lämpötilat sekä täydellinen crema. Täsmälliset mitat, pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet sekä vastuullisuuteen keskittyvät ohjelmamme ovat kaikki laadukkaan kahvimme takana.

Mikä on muuttunut viljelijöiden elämissä ekohellojen myötä?

Otimme yhteyttä yhteistyökumppaniimme Cafexportiin Kolumbiassa kuullaksemme onko naisviljelijöidemme elämissä tapahtunut todellisia muutoksia ekohellojen asennusten myötä. Cafexport vierailee viljelijöidemme luona normaalisti melko usein, mutta Covid-19 -kriisin myötä matkustaminen heidän luokseen on vaikeampaa kuin ennen. Yhteistyökumppanimme olivat kuitenkin juuri päässeet vierailemaan muutaman viljelijän luona edellisviikon aikana.

Tavallisesti naisviljelijöiden päivä alkaa hyvin aikaisin aamulla, kun he heräävät sytyttämään tulen lämmittääkseen kotia. Myös hiilloksen valmistuminen ruoan laittoa varten vie oman aikansa. Liekkiä pitää pitää yllä koko päivän valtavalla polttopuumäärällä, jotta hiillos ja lämpö eivät pääse hiipumaan. Kotien seinät ovat olleet usein savun ja tulen vaurioittamia, puhumattakaan viljelijöiden ja heidän työntekijöidensä savun pilaamista keuhkoista.

Kiitos ekohellojen, naisviljelijät voivat nyt aloittaa päivänsä myöhemmin aamulla. Ekohellojen avulla lämpö säilyy pidempään ja koti lämpenee nopeammin suljetun hellan vuoksi. Myös polttopuita tarvitaan vähemmän ja koti on kaikin tavoin miellyttävämpi. Kaikista parasta on kuitenkin se, että perheet ja heidän keuhkonsa voivat paremmin.

"Olen erittäin innoissani ekohellastani, sillä se ei savuta."

Tämä on Alba Nury Aguirre, kolumbialaisen La Italia Farm -kahvitilan omistaja. Alba on ollut mukana Nespresso AAA -ohjelmassa viisi vuotta. Hän pitää yhteistyöstämme ja kokee, että se auttaa häntä kehittämään liiketoimintaa. Kuuntee hänen tarinansa siitä, miten liesi on parantanut hänen perheensä jokapäiväistä elämää.

"Pidän Nespressosta kovasti, koska saamme heiltä niin paljon apua."

Tämä on Ana de Jessus Meija, El Nivelin kahvitilan omistaja. Ana on ollut osana Nespresso AAA -ohjelmaa 18 vuoden ajan. Kuuntele hänen tarinansa ekohellasta ja siitä, kuinka Heart of Home -projekti sekä Nespresso Professional edistävät hänen ja hänen perheensä elämää ilman saastunutta sisäilmaa.

Miksi ekohelloja eikä kaasuhelloja tai muita vaihtoehtoja?

Kahvipensaat uusitaan 5-6 vuoden välein, sillä ajan kuluessa ne alkavat tuottaa vähemmän marjoja. Kaikkia pensaita ei uusita kerrallaan, sillä silloin viljelijät jäisivät kokonaan ilman kahvituloja. Siksi pensaat vaihdetaan vähän kerrallaan.

Kaadetut puut otetaan talteen ja ne hyödynnetään talon lämmityksessä ja ruoanlaitossa. Kolumbiassa kahvipuut on aina perinteisesti hyötykäytetty, jotta polttopuiden kustannuksissa voidaan säästää.

Yhteistyö rakentaa kestäviä siteitä

Mielestämme sitoutumisella ja yhteisen tavoitteen eteen työskentelyllä saavutetaan onnistunut ja menestyksekäs kumppanuus. Viljelijät osallistuvat 10 prosenttiin ekohellojen kuluista. Muita sitoumuksia Premium Coffee ei heiltä edellytä. Yhteistyömme pohjautuu luottamukseen ja suhteemme on vankalla pohjalla. Saavutuksemme projektin parissa ovat innostaneet monia uusia perheitä ottamaan osaa Heart of home -projektiimme.

Nespressolla on jo oma vastuullisuusohjelmansa, miksi Premium Coffee tarvitsee omansa? Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelma on Nespresson ja Rainforest Alliancen yhteistyöprojekti, joka lanseerattiin vuonna 2003. Tänä päivänä ohjelma tukee 110 000 kahvinviljelijää viljelemään kahvia entistä vastuullisemmin, jotta ihmiset ympäri maailmaa voivat nauttia vastuullisesti tuotettua Nespresso-kahvia.

Nespresson AAA Sustainable Quality™ -ohjelma keskittyy kahvinviljelyn vastuullisuuteen, laatuun ja tuottavuuteen, ja on siten ainutlaatuinen ohjelma kahviteollisuudessa maailmanlaajuisesti. Premium Coffeen Heart of Home -projekti on pieni, mutta tärkeä projekti tukemaan Nespresson vastuullisuusohjelman aatetta.

Haluaisiko yrityksenne olla mukana projektissamme?

Vuosi on ollut haastava, mutta saavutuksemme ovat kannustaneet meitä tukemaan useampia perheitä heidän elämänsä parantamiseksi. Haluamme tehdä vielä enemmän ja ehkä sinäkin haluaisit olla mukana projektissamme tekemässä hyvää? Ota meihin yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää.