Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Korkeaa laatua pavusta kuppiin!

Nespresso on tunnettu korkealaatuisesta ja erinomaisesta kahvistaan. Jokaisen kahvikupillisen eteen on nähty valtavasti työtä. Tutustu kahvin matkaan ja opi minkälaista omistautumista ja vastuullista toimintaa löytyykään kahvikuppisi taustalta.

Täydellinen kupillinen kahvia

Täydellisen kahvikupillisen salaisuus on Nespresso Professional -keittimen lisäksi juuri oikeat makuyhdistelmät, tarkat lämpötilat sekä täydellinen crema. Täsmälliset mitat, pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet sekä vastuullisuuteen keskittyvät ohjelmamme ovat kaikki laadukkaan kahvimme takana.

Kurkistus kulissien taakse

Emme voi valmistaa täydellistä kahvikuppia ilman viljelijöitämme ja agronomejamme. Nespresso työskentelee tiiviissä yhteistyössä noin 110 000 kahvinviljelijän kanssa 14 eri maassa. Usein yhteistyötä on tehty heidän kanssaan jo yli kymmenen vuoden ajan.

Hyvän viljelijän takaa löytyy hyvä agronomi. Agronomit ovat asiantuntijoita maaperän tuntemisessa, kahvin kasvattamisessa, kahviviljelmien hoidossa sekä ympäristösuojeluasioissa, kuten kompostoinnissa. Agronomit opettavat viljelijöitä ja edesauttavat heitä tuottamaan korkealaatuista kahvia kestävästi. Nespresso haluaa edistää sukupuolten tasa-arvoa ja hyödyntää naisviljelijöiden tietotaitoa. Vuonna 2020, 31 % Nespresson AAA Sustainability Quality -ohjelman agronomeista oli naisia!

Kuten viinikin, kahvi saa ainutlaatuisen luonteensa viljely- ja sadonkorjuutapojen lisäksi myös maaperästä. Maaperä, kasvuilmasto, kasvupaikan korkeus ja sijainti kaikki vaikuttavat siihen minkälainen erityinen makuprofiili kahville syntyy.

Pavun matka

Nespresso tuottaa kahden tyyppisiä kahvipapuja, Robustaa ja Arabicaa. Robusta tuo kahviin rakennetta, karvautta ja voimakkaita aromeita. Arabicaa sekoituksissa on yleensä 90 95 prosenttia ja se tuo kahviin herkkiä, vivahteikkaita sekä hienovaraisia makuja

Kahvipensas alkaa tuottaa marjoja noin 34 vuodessa. Sen jälkeen menee vielä noin 3040 viikkoa, jotta kahvimarjat voidaan poimia. Kun marjat ovat kypsiä poimittavaksi, poimitaan ne pääsääntöisesti käsin.

Marjat ovat ainutlaatuisia ja kypsyvät eri aikoina. Käsin poimiminen on kallis ja aikaa vievä metodi, mutta takaa parhaan lopputuloksen. Yksi virheellinen papu voi pilata koko erän.

Kun marjat on poimittu, ne laitetaan veteen fermentoitumaan. Sitten kahvipapujen ympärillä oleva hedelmäliha poistetaan, pavut lajitellaan ja levitetään kuivumaan yleensä aurinkoon. Korkean laadun takaamiseksi, Nespresso tarkistaa pavut järjestelmällisesti sekä fyysisesti että silmämääräisesti useita kertoja matkan varrella.

Euroopassa pavut sekoitetaan, paahdetaan ja jauhetaan. Erilaiset sekoitukset ja maut vaativat erilaisia paahtomenetelmiä. Tämä tärkeän vaiheen avulla kahvista tuodaan esille sen eri maut ja aromit.

Jauhatuksen jälkeen kahvit ja sen aromit turvataan sulkemalla kahvi ikuisesti kierrätettävissä olevaan alumiinikapseliin. Hermeettinen kapseli suojelee kahvin 900 herkästi haihtuvaa aromia hapettumiselta ja makujen katoamiselta.


Vihreät valinnat

Nespresso perusti Nespresso AAA Sustainable Quality -ohjelman yhteistyössä Rainforest Alliancen kanssa vuonna 2003. Vastuullisuusohjelmalla on kolme tavoitetta: varmistaa laadukkaan kahvin tuotanto myös tulevaisuudessa, suojella luontoa ja taata viljelijöille järkevä elanto työstään.

Kuusi mielenkiintoista faktaa sadonkorjuusta

#1 Marjat tulee poimia juuri oikeaan aikaan. Ne eivät saa olla liian vihreitä eli raakoja tai liian tummia eli ylikypsiä. Marjat ovat kirkkaanpunaisia kypsinä.

#2 Joissakin maissa kahvipuu kukkii kaksi kertaa vuodessa auringon paisteesta johtuen. Tällöin sadonkorjuu on kaksi kertaa vuodessa.

#3 Koska suurin osa kahvimarjoista poimitaan käsin, viljelijöiden tulee käydä poimimassa yhdestä puusta marjoja kolmesta viiteen kertaan, jotta kaikki marjat tulee poimittua.

#4 Kahviviljelijät voivat myös vetää kaikki marjat kerrallaan puiden oksista pois. Tällöin sekä raa’at että kypsät marjat putoavat maahan laitetulle lakanalle. Kypsät marjat erotellaan vasta sen jälkeen käsin tai koneellisesti.

#5 Sadonkorjuuta voidaan helpottaa esimerkiksi suurilla ja laakeilla kahviviljelmillä konepoiminnan avulla.

#6 Sadonkorjuuta ei tehdä aina aurinkoisina päivinä. Joissakin maissa sadonkorjuu tapahtuu nimenomaan sadekauden aikana. Tällöin papuja ei voida kuivata auringossa, vaan ne kuivataan keinotekoisesti matalissa lämpötiloissa.

Jokainen kupillinen Nespresso-kahvia on valmistettu kovalla työllä, vankalla tietotaidolla sekä tarkkaan suunnitelluilla prosesseilla. Kaiken tämän työn ansioista kahvimme on aina herkullisen makuista, tuoretta ja korkealaatuista. Mikäli et vielä ole päässyt nautiskelemaan kahvistamme, tutustu Professional-kahvilaitevalikoimaamme