Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Hiilineutraali vuoteen 2022 mennessä

Jo yli 30 vuoden ajan vastuullisuus on ollut osana koko Nespresson liiketoimintaa. Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa runsaasti lisääntyneitä sateita sekä poikkeuksellista kuumuutta. Näillä sääilmiöillä on haitallisia vaikutuksia kahvinviljelijöihin ja heidän viljelmiinsä. Planeettamme on syvästi kuormittunut ilmastonmuutoksesta. Tilanne on kriittinen ja ajankohtaisempi kuin koskaan.

Vastuullisuutta aina pavusta kuppiin

Nespresson historiaan mahtuu useita vastuullisia saavutuksia, mutta meillä on vielä paljon tehtävää. Olemme aina halunneet tarjota kahvinystäville täydellisen kupillisen kahvia kuormittamatta ympäristöä.

Pitkä matka takana

Yli 30 vuoden ajan kestävä kehitys on ollut osana kaikkia toimintojamme niin sanotun ”Positive Cup” -ohjelman kautta. Palataanpa takaisin matkan tärkeisiin vaiheisiin vuosien varrelta.

Varhaiset vuodet

70-luvulla kehitettiin kapselikeittimien esi-isä eli ensimmäinen prototyyppi kahvilaitteesta, jolla voitiin helposti valmistaa baristatasoista kahvia. 80-luvun puolivälissä syntyi sitten virallisesti annoskahvijärjestelmä kahvilaitteineen ja kapseleineen. Jo tällöin laitteet oli suunniteltu valmistamaan poikkeuksellisen hyvää kahvia. Vuonna 1991 Sveitsissä käynnistettiin ensimmäinen kapseleiden kierrätysohjelma, johon kuului 34 keräilypistettä.


Yhteistyössä kumppaneiden kanssa

Parantaakseen viljelykäytäntöjään ja edistääkseen kestävästi viljellyn kahvin saatavuutta, Nespresso käynnisti AAA Sustainable Quality™ -ohjelman vuonna 2003. AAA tarkoittaa kestävää kahvintuotantoa, joka tukee myös kahvinviljelijöitämme. Ohjelma perustettiin yhteistyössä Rainforest Alliancen kanssa. Oletko bongannut pienen vihreän sammakon heidän symbolissaan? Maailmanlaajuisesti tunnettu symboli kertoo siitä, että tuote on tuotettu tai valmistettu sosiaalisesti ja ympäristöllisesti vastuullisella tavalla.

Sanoista tekoihin

Vuonna 2005 Nespresso toteutti puolueettoman arvion kahvin elinkaaresta ja totesi sen myötä, että arvoketju sekä esimerkiksi päästöt eivät olleet Nespresson omassa hallinnassa. Tämä laukaisi suunnitelman yhteisten arvojen määrittelemiseksi. Vuonna 2009 julkaistiin seuraavan neljän vuoden tavoite: 80 prosenttia kahvista tulisi tuottaa AAA-ohjelman kautta, kapselienkeräyskapasiteetin tulisi kasvaa 75 prosenttiin ja kasvihuonepäästöjä tulisi vähentää 20 prosentilla per kuppi.

Vuodesta 2012 lähtien Nespresso on ollut mukana luomassa Aluminium Stewardship Initiative -aloittetta, jonka tarkoitus on tehostaa kestävää kehitystä ja läpinäkyvyyttä alumiiniteollisuudessa. ASI pyrkii luomaan ja vakiinnuttamaan uudet standardit kestävälle alumiinin hankinnalle.

Sitoudumme vaikuttamaan positiivisesti

Ohjelman tavoitteet saavutettiin vuonna 2014 ja uusi kestävän kehityksen ohjelma, Positive Cup, käynnistettiin. Ohjelmaan sijoitettiin yli 500 miljoonaa Sveitsin frangia. Positive Cup -ohjelman sitoumuksia ovat kahvinviljelyn- ja hankinnan ympäristöystävällisyys sekä kahvinviljelijäyhteisöjen taloudellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen. Myös vastuullinen alumiinin käyttö on tärkeä osa ohjelmaa.

Nespresso alkoi vähentää tuotantoketjun päästöjä istuttamalla puita kahvitiloille ja niiden ympäristöön. Puut ovat paras tapa sitoa hiiltä ilmakehästä. Vuonna 2017 julkaistiin “Creating Shared Value”-raportti, joka oli yhdenmukainen GRI Sustainability -raportin ohjeistuksen kanssa. GRI:n tavoitteena on auttaa yrityksiä ja valtioita ymmärtämään, mittaamaan ja kommunikoimaan niiden merkittäviä vaikutuksia oleellisiin yhteiskunnallisiin, ympäristöllisiin ja taloudellisiin kestävyystekijöihin liittyen.

Nespresso on kulkenut pitkän matkan. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää! Tänä päivänä olemme istuttaneet yli 4,5 miljoonaa puuta ja 95 % raakakahvista saadaan omien AAA-viljelijöidemme kautta. Nespresso myös ottaa osaa YK:n 11:een kestävän kehityksen tavoitteisiin (tavoitteita yhteensä 17). Tämä on iso askel kohti vihreämpää ja positiivisempaa tulevaisuutta. Lue lisää.

Mikä on seuraava askeleemme?

Nespresson liiketoiminta on ollut hiilineutraalia jo vuodesta 2017, mutta nyt Nespresso aikoo tehdä koko tuotantoketjustaan ja tuotteiden elinkaaresta hiilineutraalin. Tulemme hiilineutraaliksi kaikkien toimintojemme osalta vuoden 2022 aikana. Ensin Nespresso haluaa varmistaa yhä tehokkaammin, että raaka-aineita käytetään viisaasti, jätteet eliminoidaan ja luodaan fiksuja tapoja kierrättää tuotteita niiden elinkaaren lopussa. Sitoudumme myös takaamaan sen, että viljelijöillämme on vakaa ja kannattava toimeentulo kahvinviljelyn parissa.

Tämä ei ole matkan päätepiste, vaan alku jonkin suuremman alku. "Uskon, että sekä meidän yrityksemme että koko kahviala voi vaikuttaa maailmaan positiivisesti”, kertoo Nespresson toimitusjohtaja Guillaume Le Cunff.