Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Näin luot vetovoimaisen toimiston

Viihtyisällä työympäristöllä on selkeä vaikutus työhyvinvoinnille. Miten sitten luodaan niin vetovoimainen ja myös turvallinen toimisto, että työntekijät tahtovat viettää siellä aikaansa – tähän annamme muutaman vinkin.

Hyvinvointia toimistolla

Koronapandemia on saanut wellness-ajattelun lyömään läpi. Työnantajien ja yritysten tuleekin miettiä, tukeeko työympäristö henkistä hyvinvointia, sillä mikäli työntekijät ovat onnellisia toimistolla, niin työntekijät haluavat myös viettää siellä aikaa.

Uupumus on noussut yhdeksi sairaspoissaolojen suurimmista syistä ja myös yksinäisyys ja eristyneisyys ovat lisääntyneet koronapandemian aikana. Tulevaisuuden toimiston pitääkin nimenomaan auttaa ihmisiä palautumaan töistä jo toimistolla, ei vasta kotona.

Sen lisäksi, että toimistoilla panostetaan sisustukseen ja työergonomiaan sekä esimerkiksi hyvään kahviin, niin toimistojen on pystyttävä tarjoamaan myös rauhaa ja hiljaisuutta.

Monessa yrityksessä valmistellaan jo työntekijöiden paluuta etätöistä. Takaisin tullaan erilaiseen konttoriin kuin lähdettiin. Kerromme 7 vinkkiä siihen miten varmistat, että työympäristö on työntekijöiden mielestä entistä parempi.

7 vinkkiä toimistolle paluuseen

Työpaikan hyvät sosiaaliset suhteet lisäävät onnellisuutta ja työhyvinvointia. Moni etätyöläinen sanoo kaipaavansa eniten työpaikan kahvipöytäkeskusteluja, mutta toimistolle paluun turvallisuus mietityttää. Näin palautat työntekijät turvallisesti töihin:
  1. Vaikka yhden kahvikoneen ympärille on mahtava kerääntyä koko työporukalla, kannattaa kuitenkin harkita muutaman pienemmän koneen sijoittamista eri puolille toimistoa.

  2. Sijoita työpisteet väljästi, siten että työskentely onnistuu riittävän etäisyyden päässä toisistaan. Väljyyden tunnetta lisää se, että osa työntekijöistä varmasti jatkaa etätyöskentelyä ainakin parina päivänä viikossa.

  3. Myös neuvottelutilat voi sisustaa uudella tavalla perinteisen pitkän pöydän sijaan tuomalla tilaan sohvia, nojatuoleja sekä muita mukavia, toisistaan etäällä olevia huonekaluja.

4. Kannusta työntekijöitä tulemaan töihin hygieenisesti ja terveellisesti polkupyörällä. Työntekijöiden hyvinvointi ja kunto kasvaa, aivot virkistyvät ja myös luonto kiittää.


5. Hanki täysin kosketusvapaa kahvikone toimistoille kuten Nespresso Momento, jota voit ohjata millä tahansa puhelimella vain avaamalla puhelimen kameran. Näin kukaan toimistolla ei koskaan kosketa kahvikonetta. Eikö kuulostakin hyvältä?


6. Mahtava tapa lisätä sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia toimistolla on tuoda luonto toimistolle käyttämällä ilmaa puhdistavia ja kosteuttavia viherseiniä tilanjakajina ja sisustuselementteinä.


7. Jokainen toimisto tarvitsee myös jatkossa tyylikkään, helposti paikasta toiseen siirrettävän käsidesiautomaatin. Esimerkiksi Sterizen on upea vaihtoehto.

Ei kahvihävikkiä!

Kahvimme on pakattu helposti metallinkeräyksen kautta kierrätettäviin, hygieenisiin ja turvallisiin yksittäispakattuihin alumiinikapseleihin. Tarkkaan mitattu määrä kahvia takaa sen, ettei synny hävikkiä: 100 % jokaisen kapselin kahvista käytetään kahvin valmistamiseen.

Asianajotoimisto Merilampi Oy

"Vastuullisuus on tärkeä osa Merilammen yrityskulttuuria. Olemme myös ilahtuneita hiljattain saamastamme Ekokompassi-sertifikaatista. Olemme kierrättäneet Nespresson kahvikapseleita nyt jo reilun vuoden ajan ja kapseleiden lajittelu metallinkeräykseen on opittu meillä hienosti. Kiinteistössämme on muutenkin hyvät kierrätysmahdollisuudet, joten aktiivinen kierrättäminen on kaiken kaikkiaan toteutunut mainiosti ja bonuksena ympäristöteoistamme saamme hyvän mielen. On hienoa, että Nespresso on omalta osaltaan mukana tukemassa ympäristön hyvinvointia ja kannustaa myös asiakkaitaan siihen."

5 syytä luoda kahvila toimistolle

Hakevatko yrityksenne työntekijät kahviloista erikoiskahveja? Miten iloisia he olisivatkaan, jos olisi mahdollista saada yhtä täydellisiä, barista-tasoisia erikoiskahveja myös omalta toimistolta – nappia painamalla tai jopa täysin kosketusvapaasti.

  1. Työpaikan omalla kahvialueella tulee vaihdettua ajatuksia ja naurettua yhdessä työkavereiden kanssa.

  2. Vetovoimainen ja turvallinen kahvialue houkuttelee – kahvilatasoisen kahvin voi kuka tahansa tehdä nappia painamalla tai halutessanne täysin kosketusvapaasti.

  3. Rento hengailu kollegoiden kanssa lisää työhyvinvointia. Viihtyisä kahvialue on täydellinen ympäristö tutustua myös siihen kauempana istuvaan kollegaan paremmin.

  4. Ergonominen ja viihtyisäksi sisustettu kahvialue auttaa ihmisiä palautumaan töistä jo toimistolla, ei vasta kotona.

  5. Vaikka yhden kahvikoneen ympärille on mahtava kerääntyä koko työporukalla, kannattaa myös harkita muutaman pienemmän koneen sijoittamista eri puolille toimistoa, jotta viihtyisyys ei muutu ruuhkaksi.

Kahvitaukojen tärkeys

Jos vireystila laskee, se vaikuttaa tuottavuuteen, huolellisuuteen ja myös motivaatioon. Kahvitauot ja kahvin laatu ovat tärkeitä kaikille, tässä muutama asiakkaamme kertoo mitä kahvi merkitsee heidän yritykselleen.

Heltti

"Haluamme desinfiointiaineen tuoksun sijaan toivottaa asiakkaamme vastaanotolle herkullisella kahvin tuoksulla. Meillä asiakas saa jonotusnumeron sijaan käteensä espresson tai vaikka cappuccinon. On myös hienoa, että voimme pelkän kahvin tarjoamisen sijaan antaa asiakkaamme valita erikoiskahvin Nespresson laajasta kahvimenusta"

Svea Ekonomi

"Osoitamme hyvällä kahvilla ja makean näköisellä kahvikoneella arvostusta työntekijöillemme. Työilmapiiri kun on meille erittäin tärkeä, niin koemme että laadukas kahviratkaisu on todella olennainen osa sitä.”

Visma

”Nespresso-kahvi on yksi meidän parhaista henkilöstöeduista, joka saa ihmiset liikkeelle ja vaihtamaan kuulumisia keskenään. Meille on todella tärkeä ja mahtava seikka, että Nespressolla on niin laaja valikoima todella hyviä kahveja ja että kapselit ovat täysin kierrätettäviä metallinkeräyksen kautta.”

Kahvin ystävät ovat entistä tietoisempia erilaisista kahvilaaduista, saatavilla olevista vaihtoehdoista ja odottavat entistä parempaa kahvia myös työpaikalla. Meiltä löydät vaihtoehdon pieniin ja isoihin tiloihin, kosketusvapaat laitteet sekä monipuoliset vaihtoehdot kahviratkaisun hankkimiseen.