Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Kahvikapselin salaisuudet

Nespresson asiantuntijat valitsevat parhaat kahvipavut. Näistä valmistetaan täyteläiset ja laadukkaat kahvisekoituksemme. Jotta kahvimme on mahdollismman laadukasta, vaatii sen kanssa työskentely jatkuvaa kehitystyötä - niin kestävän kehityksen kuin muiden laatukriteerien osalta.

Miksi juuri alumiinikapseli?

Kun Nespresso kehitti ensimmäistä kahvikapseliaan 1980-luvulla, testattiin myös monia eri materiaaleja kapselia varten. Alumiini valittiin parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä se säilyttää ainoana materiaalina jauhetun kahvin aromin täysin ja suojaa samalla kahvia valolta, hapelta ja kosteudelta. Tästä syystä Nespresson kapselit eivät vaadi ympärilleen ylimääräistä pakkausmateriaalia.

Lue alta Nespresso-kapselin seitsemän salaisuutta.

Salaisuus #1

Kapseliin valitaan vain parhaat kahvipavut


Nespresson kahviasiantuntijat valitsevat vain parhaat kahvipavut, maun ja aromien perusteella. Näistä pavuista valmistetaan 14 ainutlaatuista kahvilaatuamme. Jokainen kahvi arvioidaan maistatusprosessin kautta. Näin voimme olla varmoja, että jokainen kahvi vastaa Nespresson laatustandardeja ja on makuprofiililtaan juuri oikea.


Aivan kuten laadukkaissa parfyymeissa, myös erinomaisen kahvin valmistaminen on makujen yhdistämisen taidetta. Maistajillamme on vuosien kokemus, joten he maistavat herkimmätkin vivahteet ja pystyvät näin valitsemaan täydelliset pavut kutakin kahvia varten.

Salaisuus #2

Kapseli on hygieeninen ja säilyttää tuoreuden sekä aromit

Nespresso kehitti hermeettisesti suljetun kapselin, jonka avulla kahvin tuoreus ja n. 900 aromia säilyvät parhaiten. Kahvin paahtamisen jälkeen kahvin ei tulisi päästä tekemisiin hapen kanssa. Kapseli tarjoaakin ylivoimaisen suojan valoa, koteutta ja happea ja bakteereja vastaan 12 kuukaudeksi tuotantopäivästä. Kahvikapseli on siis täysin ilmatiivis, tarkoittaen, että mitään ylimääräistä ei pääse kapselin sisälle.

Yksittäispakatut kahvikapselit takaavat myös sen, että kapseleita käsitellään yksitellen, eikä monien käsiparien kautta. Varmistaaksemme hygieenisimman kahvihetken, pyydämme jokaista kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan.

Salaisuus #3

Kapseli mahdollistaa kahvit eri makutottumuksiin

Latte aamulla, espresso lounaan jälkeen ja lungo iltapäivällä… Löydät sopivan kahvin päivän jokaiseen hetkeen 14 kahvilaadun valikoimastamme.

Työpaikalla kahvitauot ovat tärkeitä hetkiä sosiaalisten suhteiden luomiseen ja ylläpitoon sekä tietenkin uusien ideoiden kehittämiseen. Siksi kahvitaukoihin kannattaa panostaa hyvän kahvin muodossa.

Lue lisää, miten Nespressso auttaa luomaan työpaikallesi täydelliset kahvitauot.

Salaisuus #4

Kapseli on taloudellinen, sillä siinä on juuri oikea määrä kahvia

Kapseli suunniteltiin pääasiallisesti takaamaan kahvin tuoreus, mutta kapselissa on muitakin hyötyjä. Tarkkaan mitattu määrä kahvia jokaisessa kapselissa takaa sen, ettei synny hävikkiä: 100% jokaisen kapselin kahvista käytetään kahvin valmistamiseen. Nespresso-järjestelmän ansiosta myös vettä käytetään ja lämmitetään vain tarvittu määrä, mikä myöskin vähentää hävikkiä.

Jokainen kapseli sisältää 6-7 grammaa jauhettua kahvia yhtä kahviannosta kohden. Riippuen valitun kahvin pituudesta, yhdestä kapselista syntyy 40ml -110ml kahvia.

Salaisuus #5

Kapselilla on suuri rooli täydellisen kahvi-creman syntymisessä

Kahvin päällä olevaa vaahtoa kutsutaan "cremaksi" ja se syntyy kahvin valmistusprosessissa.

Kahvi valmistetaan espresso-menetelmällä, jossa kuuma vesi menee kahvin läpi suurella paineella. Tämä paine saa kahvissa luontaisesti olevan öljyn vaahtoutumaan ja siitä syntyy kahvin crema. Crema antaa täyteläisen ja pitkään viipyilevän maun kahville.

Salaisuus #6

Kapselissa on pelkästään jauhettua kahvia

Nespresso-kapseleissa ei ole säilöntäaineita - kahvi pysyy tuoreena hermeettisesti suljetussa alumiinikapselissa.

Nespresso-kapselit eivät sisällä mitään yleisiä ruoka-allergeeneja. Makukuvaukset, kuten "maltainen" tai "kaakaon vivahteet" ovat makuprofiileja, eivätkä siis tarkoita, että niitä olisi kahvissa.

Missään kahveissamme ei ole geneettisesti muunneltuja kahvilajikkeita. Nespresso-kahvin ja sen creman tasalaatuisuus perustuvat laadukkaaseen kahviin sekä menetelmään, jolla kahvi valmistetaan kapselin ja kahvikoneen avulla.

Salaisuus #7

Kapseli on tehty turvallisesta ja kierrätettävästä alumiinista

Alumiinikapseli ei aiheuta terveysriskejä - se on päällystetty elintarvikesuojakalvolla, joka pitää kahvin ja alumiinin erillään.

Alumiini on täysin ja loputtomasti kierrätettävä materiaali. Kapselin kierrättäminen on viimeinen osa tuotantoketjussamme, jonka jokaisessa osassa panostamme kestävään kehitykseen. Nespresson kahvikapselit voi kierrättää niin yrityksissä kuin kodeissakin metallinkeräykseen. Onhan teidän rakennuksessanne metallinkeräysastia ja laitattehan kapselit sinne? Tutustu tyypillisen kierrätyslaitoksen toimintaan.

Nespresson sitoumus YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin

Yhdessä IUCN:n ja muiden yhteistyökumppanien kanssa Nespresso on kehittänyt alumiiniteollisuuden ensimmäisen globaalin standardisointijärjestelmän liittyen jäljitettävyyteen sekä sosiaalisiin ja ympäristövaikutuksiin.

Nespresso on investoinut yhdessä paikallisten yhteistyökuppanien kanssa kierrätyskanaviin sekä julkisiin kierrätysjärjestelmiin, jotta kierrätystalouteen liittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet toteutuisivat. Nämä tavoitteet ovat tavoite #12 - vastuullinen kuluttaminen ja #17 - yhteistyö ja kumppanuus.

Vuodesta 1991, jolloin Sveitsin kierrätysohjelma lanseerattiin, Nespresso on edistänyt alumiinin kestävää käyttöä. Positive Cup -ohjelma, jonka nykyiset kunnianhimoiset tavoitteet ulottuvat vuoteen 2020, keskittyy kahvin hankinnan, sosiaalisen hyvinvoinnin kehittämiseen, ja kahvin kykyyn kestää ilmastonmuutosta sekä alumiinin hankinnan ja käytön parantamiseen: 100% kestävän kehityksen mukainen kahvi, 100% kestävän kehityksen mukainen alumiini, 100% hiilineutraali.

Vélosophy

Viimeisin tempauksemme edistää kapselin kierrätystä on Vélosophy-pyörä. Nespresso yhdisti voimansa ruotsalaisen polkupyöräbrändi Vélosophyn kanssa ja valmisti tyylikkään pyörän, joka on tehty kierrätetyistä kahvikapseleista.

Lopputuloksena on RE:CYCLE-projekti, jossa yhdistyy kestävä kehitys ja tyylikkyys. Pyörä on suunniteltu esittelemään kierrätetyn alumiinin monia käyttötarkotuksia ja edistämään Nespresso-kapselien kierrätystä.

Lue lisää kierrätetyistä tuotteistamme.