Kahviviljelmillä tuotantokasvit vaihdetaan 5–6 vuoden välein, koska saavutettuaan tämän iän, ne alkavat tuottaa vähemmän marjoja. Kaikkia kasveja ei tietenkään voi korvata kerralla, koska silloin viljelijät jäisivät ilman satoa. Niinpä ne korvataan suunnitelmallisesti ja viljelijät käyttävät pois käytöstä otettua tuotantopuuta ruoanlaittoon ja kotiensa lämmittämiseen.
Tähän mennessä jo 60 Heart of Home -ekohellaa lämmittää kolumbialaisten kahvinviljelijöiden koteja. Jokaisesta ekohellasta löytyy myös hellan lahjoittaneen yrityksen nimi, sillä olemme lahjoittaneet helloja projektista innostuneiden suomalaisten asiakkaidemme kanssa.
Heart of Home on oma, tärkeä projektimme ja näin ollen todella lähellä sydäntämme. Mittaamme myös jatkuvasti ja huolellisesti toimintamme hiilijalanjälkeä ja neutraloimme sen. Hiilijalanjälkilaskentamme perustuu elinkaariarviointiin (life cycle assessment, LCA), joka on vakiintunut, systemaattinen menetelmä ympäristövaikutusten arviointiin.
Nespresso on pienentänyt hiilijalanjälkeään 24 % vuodesta 2009 muun muassa tarjoamalla orgaanisia lannoitteita, kehittämällä maa- ja metsätaloutta sekä käyttämällä uusiutuvaa energiaa kahvimarjojen jalostuksessa (Lähde: Quantis2020 Swiss B2B LCA). Lisäksi Nespresso-kahvijärjestelmä käyttää aina tarkan määrän kahvia, vettä ja energiaa. Hävikkiä ei siis synny.
Meillä on vain yksi maapallo. Ja meidän kaikkien yhteinen tehtävä on pitää siitä hyvää huolta. Siksi on tärkeää valita kahvi, jonka tuotannossa huolehditaan huolellisesti sekä viljelijöistä että kestävistä viljelykäytännöistä.