Warning Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Sulkemalla tämän ilmoituksen tai valitsemalla "hyväksyn", hyväksyt evästeiden käytön käytäntöjemme mukaisesti.

Valinnat, joita teemme

Teemme tinkimättömiä valintoja, yksi toisensa jälkeen, tarjotaksemme sinulle ainutlaatuista kahvia.

Jokaisella valinnalla on vaikutuksensa. Ja sen valinnan me teemme itse.

Täydellinen kahvi ei synny sattumalta

Täydellinen kahvinautinto ei synny vahingossa vaan se luodaan taidolla kahvikupillinen kerrallaan ilman kompromisseja.

Kahvin matka pavusta kuppiin on monimutkainen ja sen voi toteuttaa monella eri tavalla, varmastikin myös halvemmalla ja nopeammin kuin mitä me teemme. Mutta me emme kiirehdi tai tingi laadusta tietäen, että yksikin viallinen papu voi vahingoittaa koko tuotantoerän. Siksi pidämmekin erityistä huolta siitä, että tuo matka sujuu täydellisesti aina pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Meidän kestävän kehityksen AAA Sustainable Quality™ Program ohjelman

myötä opimme yhdessä viljelijöidemme kanssa miten voimme edistää heidän tilojaan ja

kehittää työtapojaan. Loppulta viljelijät ovat ne, jotka tuntevat kahvipuunsa parhaiten.

Juan Diego, Nespresso AAA Manager Costa Ricassa

Meiltä kysytään usein miksi kutsumme kahvejamme nimellä Grand Cru?

Olemme kokeneet, että maatalouskonseptimme on lähimpänä viinien viljelyä, jossa vain laadukkaimpia tuotteita voidaan kutsua nimellä Grand Cru. Nespresso valitsee aina parhaat tarjolla olevat raaka-aineet, sillä vain korkealaatuisin mahdollinen alkutuote mahdollistaa unohtumattoman kahvinautinnon. Aloitamme alkuperältään hienoista ja laadukkaista kahvilaaduista, jotka vastaavat korkeita laatukriteerejä ja erityisiä makuprofiileja. jotka ovat Grand Cru kahvimme tunnusomaisia piirteitä.

Vastuullisessa hankinnassa on paras maku

Rakennamme kestävää kehitystä aivan erityisellä tavalla asettaen korkeat vaatimukset kahvipuiden kohtelulle ja ylipäätään kaikelle kahvin tuotannossa.

Huolehtiaksemme kahvituotannosta tulevaisuudessa loimme vuonna 2003 kestävän kehityksen ohjelman nimeltä Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program yhteistyössä voittoa tavoittelemattoman Rainforest Alliance:n kanssa. Ohjelman avulla Nespresso varmistaa korkealaatuisen kahvin saatavuuden tulevaisuudessakin, samalla kun viljelijöille maksetaan korkeampaa korvausta luontoa suojellen. Kyse on myös läheisestä yhteistyöstä mukanava olevien viljelijöiden kanssa sekä sitoutumisesta yhteiseen tulevaisuuteen.
Sadonkorjuun laatu parhailta maaperiltä

Coffea Rubiaceaen puun hedelmä kasvaa trooppisessa ilmastossa kauriin ja kravun kääntöpiirien välissä. Kuten viini, kahvi saa ominaisuutensa kasvuympäristöstään.

Kahvin luonteeseen vaikuttavat muun muuassa kasvumaaperä ja sen moninaisuus, ilmasto, kasvukorkeus ja kulma. Kutsumme puun hedelmää kirsikaksi sen herkullisen punaisen värin ja muotonsa vuoksi. Kuten mikä tahansa hedelmä, kahvi maistuu parhaalta, kun se on poimittu juuri oikeassa kypsymisvaiheessa.

Kahvi valmistetaan yhtä hienovaraisesti kuin viini

Tarjoa asiakkaille mieleenpainuva elämys. Saman kahvipuun kirsikat kypsyvät eri aikoihin ja tulisi siksi poimia vasta kun ne ovat valmiita.

Oikean poimintahetken varmistamiseksi Nespresso Grand Cru kahvihedelmät poimitaankin suurilta osin käsin. Vaikka käsinpoiminta ei ole kaikista kustannustehokkain tapa, sillä varmistetaan, että raat tai ylikypsät hedelmät eivät tule poimituksi. Kuten ranskan kielessä, sana "terre" määrittää alueen, jossa kasvuolosuhteet ovat samankaltaiset korkeuden, maaperän koostumuksen ja ilmaston (lämpötila, sademäärä, aurinko, kosteus jne) suhteen.

Kaikki kahvipavut eivät ole luotu samanlaisiksi

Mitä yhtenäisemmät pavut, sitä korkeampi laatu… mitä tasaisempi paahto, sitä harmonisempi kuppi kahvia.

Varmistaaksemme, että kahvin laatu säilyy kaikissa valmistuksen vaiheissa aina viljelyksiltä kahvikupilliseen saakka vaatii meiltä toistuvaa ja systemaattista laadunhallintaa. Teemme lukuisia laadun tarkastuksia jo ennen kahvin pakkaamista alkuperämaassa sekä uudestaan meri- tai ilmamatkan jälkeen Euroopassa. Tuotteen muoto- ja makutestit varmistavat, että vain hienoimmat ja puhtaimmat kahvit tulevat valituiksi.

Kuten tuoksujen valmistaja tuntee ainesosiensa harmonian, meidän mestarisekoittajamme luovat kahvin aromikkaat yhdistelmät. Grand Cru kahviemme luomista voisi verrata taionomaiseen alkemiaan. Nespresson omat kahvipanelistit ovat pitkälti koulutettuja ja testattuja, kolmen kuukauden välein sertifioituja ja erikoistuneita laatuasiantuntijoita. Aistinvarainen arviointi huomioi muutkin kuin fyysiset ominaisuudet, kuten esimerkiksi lajityypillisen maun, maaperän ja viljelysmenetelmien vaikutukset lopputulokseen. Me valitsemme kahvimme alkulähteet aina niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien perusteella (tuoksu, maku, rakenne) ja rakennamme näistä elementeistä yhdistelmän, jossa kaikki pienimmätkin yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.

Maaperän mukainen paahto maaperän mukaisille aromeille

Paahto ja jauhaminen ovat tärkeitä vaiheita Grand Cru:n luomisessa, sillä kyseisissä vaiheissa vihreiden kahvipapujen maku ja tuoksupotentiaali pääsevät esille.

Onnistuneen paahdon edellytys on oikea ajoitus, lämpötila ja muut toimenpiteeseen vaikuttavat parametrit, jotka varmistavat sen, että alkuperän erityinen luonne pääsee esille täysissä mitoissaan.

Mittatilauksena tehty jauhanta parhaan lopputuloksen saamiseksi

Jauhaminen vapauttaa viime kädessä kahvin aromit ja se on kriittinen vaihe täydellisen Grand Cru kokemuksen luomisessa. Jauhamistekniikalla viimeistellään uuttamistulos ja lopullinen kahvin maku. Jokainen kahvi ja sekoitus on syntyperältään erilainen ja siksi meidän uuttamismenetelmämmekään ei ole aina samanlainen vaan sitä räätälöidään niin, että jokaisesta lajista saadaan paras mahdollinen Grand Cru kahvi.

Tuoreuden takaaminen ja aromien säilyttäminen

Nespresso on luonut ilmatiiviin alumiinikapselin taatakseen kahvin tuoreuden.

Suunnittelemillamme alumiinikapseleilla on ylivoimainen kyky säilyttää yli 900 herkkää kahvin aromia. Ilmatiivis alumiinikapseli estää kahvia hapettumasta ja takaa ehdottoman tuoreuden. Jauhamisvaiheesta eteenpäin kaikki käsittelyvaiheet toteutetaan olosuhteissa, joissa kahvi ei pääse hapettumaan ennen kuin se suljetaan kapseliin.

Osa Nespresson tulevaisuuden visiota on, että yli 80% kapseleista kierrätetään vuoteen 2013 mennessä. Tämä tavoite on saavutettu jo nyt vuoden etuajassa. Viimeisessä Nespresson tuotannon ja laadunvalvonnan vaiheessa varmistetaan kapseleiden toimiminen kahvikoneissa niin, että kaikki huolella etsityt, poimitut, paahdetut, jauhetut ja pakatut maut pääset esille luoden asiakkaalle unohtumattoman kahvinautinnon.

Kahvin valmistuksessa hyödynnämme juuri oikean veden lämpötilan, määrän ja paineen jokaiselle Grand Cru lajille, jotta asiakas saa parasta laatuaan olevan kupillisen kahvia. Kahvi on aina takuuvarmasti tuoretta ja lisäksi alumiini on loputtomasti kierrätettävissä oleva materiaali. Nespresson tutkimus ja kehitysosaston tavoitteena on, että valitut materiaalit säilyttävät huolellisesti kahvin aromit, mutta ovat myös ekologisia. Kierrätetty alumiini kuluttaa vain 5% energiasta ja päästää vain 5% kasvihuonekaasuja suhteessa alumiinin valmistukseen.

Halauatko tietää lisää miten olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen?

Lisätietoja